Sider

fredag den 24. april 2015

Tredobbelt chokolademuffins

En muffin der indeholder tre slags chokoladefyld. Mørk, lys og hvid. De forskellige chokolader gør at denne opskrift smager helt anderledes end en normal chokoladekage. Og så er der jo lige appelsinen til at give den lidt syre.



Tre slags chokolade og chokolade dej. Burde den hedde "firdobbelt"?
Denne opskrift er stort set magen til appelsin chokolade muffin opskriften. En dl mel er skiftet ud med 1 dl kakao, og der bliver brugt 3x50 gram chokolade i stedet for. Men ellers er metoden helt den samme.
Den giver 12 stk. store muffins.

Ingredienser
Tørt
  • 5 dl mel
  • 1 dl kakao
  • Knivspids salt 
  • 2 tsk bagepulver 
  • 1 tsk natron 
Vådt
  • 2 1/2 dl yoghurt, A38, ymer eller lign.
  • 1 1/4 dl olie/smør
  • 2 1/2 dl sukker
  • 1 æg
Fyld 
  • 1 appelsin
  • 50 gram 70% chokolade
  • 50 gram lys chokolade
  • 50 gram hvid chokolade
Fremgangsmåde
Bland de tørre og våde ingredienser hver for sig.

Hak chokoladen groft. 1/2 x 1/2 cm stykker, kom det ned til det tørre.
Riv appelsinskallen. Klem juicen ud af appelsinen. Bland begge dele ned i det våde.
Rør det våde og det tørre sammen med grydeske eller lign. Rør kun indtil alt melet er vådt. Hvis du rører for meget bliver de mindre kage agtige og mere som brød. Krummen ændrer struktur og den bliver sej og luftfyldt. Muffins skal være bløde og svampede.
Hæld dejen på muffin forme der er store nok til at der bliver 12 stk. ud af det.
Bag ved 200 grader i 20 minutter.

Køles i mindst 20 min inden spisning.

Link: http://www.kvalimad.dk/opskrifter/tredobbelt-chokolade-muffin

Ingen kommentarer:

Send en kommentar