Sider

fredag den 24. april 2015

Italiensk marengs





Der er der nok til 15 cupcakes
  • 330 g sukker 
  • 1 dl vand vand 
  • 150 g past. æggehvide
Fremgangsmåde:
  • Hæld 300 sukker i vandet og kog det til det er 115 grader (rør ikke rundt, bare lad det koge)
  • Imens Piskes æggehviderne med resten af sukkeret (30 g)
  • Når Sukkervandet er 115 grader hældes det i en tynd stråle ned i den piskede æggehvide, mens du pisker videre (jeg bruger en røremaskine, da der skal piskes en del)
  • Pisk indtil sukkermassen er helt kold og "guffen" danner faste toppe.
  • Bland evt pastafarve og/eller smag deri.
  • Guffen er nu klar til at blive sprøjtet ud.


Denner guf er meget let og luftig, da der ikke er smør i.. den smager som guf i en flødebolle. Man kan sagtens blande lidt revet citron/lime skal i eller pureret hindbær. Man kan opbevare cupcakesne i køleskabet eller bare på bordet. Da denne opskrift er en "marengs" kan man brænde den med en gasbrænder når den er sprøjtet på kagen.

Link: http://frkcupcake.blogspot.dk/2012/01/chokolade-cupcakes-med-italiensk.html

Ingen kommentarer:

Send en kommentar