Sider

fredag den 24. april 2015

Browniekage med hindbær mousse


En lækker browniekage med hindbær mousse. Opskriften her er nem og super lækker til kaffen eller som dessert. Start med en brownie bund og smør en hindbær mousse udover. Pynt med flødeskum.
Brownie bund opskrift (bagt i en 20 cm rund form, ca. 2 cm høj)
  • 56 g smør
  • 115 g chokolade
  • 165 g sukker
  • 2 æg
  • 1 tsk. vanilje sukker
  • 47 g mel
  • En smule salt

Smør og chokolade smeltes i en gryde, evt. vandbad så det ikke brænder på. Hæld det i en skål og lad det afkøle en smule. Tilsæt sukker og rør rundt med et piskeris. Tilsæt æg et af gangen. Tilsæt vanilje sukker og rør godt ind i dejen. Vend til sidst mel og salt i dejen med en dej skraber.
Smør formen eller pak den ind i bagepapir. Hæld dejen i og bag ca. 25 min ved 180 grader. Tjek evt. undervejs. Opskriften er en halvering af den brownie opskrift jeg har her på bloggen.
Tag kagen ud og afkøl den fuldstændig. Put en bage ring eller springform rundt om, og stram godt ind så moussen ikke falder ud i siden.

Hindbær mousse opskrift (Se billedet for mængde, kagen er ca. 20 cm i diameter)
  • 100-150 g hindbær (friske eller frosne)
  • 3 blade husblas
  • 70 g sukker
  • 4 past. æggeblommer
  • 2 1/2 dl piskefløde

Læg de 3 blade husblas i is koldt vand i et kvarter 20 minutter.
Blend eller hak dine hindbær til en puré og hæld det i en gryde. Varm pureen op, put husblassen i og rør rundt indtil den smeltet. Tag det af varmen når det så småt begynder at boble. Køl det af. (Kogningen er af hensyn til de bakterier der kan opstå i poser med frosne bær. Bruger du friske bær, kan du tage puréen af varmen når husblassen er smeltet helt.)
Pisk æggeblommer og sukker let og luftigt til det er helt hvidt. Pisk fløden i en anden skål, til en let flødeskum.
Vend æggesnapsen i din lune hindbær puré lidt af gangen. Det er en vigtig detalje at tage lidt af gangen, så masserne langsomt får den samme temperatur uden at få et temperatur chok. Vend herefter ægge/hindbær blandingen i den lette flødeskum.
Moussen er klar til brug med det samme. Hæld den over kagen og ryk den lidt frem og tilbage for at få en jævn og glat overflade. Stil kagen på køl. Min mousse havde sat sig allerede efter 2 timer, så du behøver ikke lave denne dessert en dag i forvejen. Men moussen får selvfølgelig lidt mere smag jo længere tid den står. Opskriften her er fra min hindbær mousse jeg også bruger til kagefyld.


Bruger du denne mousse som fyld i en kage kan du godt nøjes med 2 blade husblas.

Skær rundt i kanten af bageringen inden du løsner kagen derfra. Pynt herefter med for eks. flødeskum og hakket mørk chokolade som jeg har gjort, eller noget helt andet.
Opbevar den i køleskabet indtil den skal spises. Jeg ville dog tage den ud 1 kvarters tid før, så den ikke er helt køleskabs kold.



Fundet her: http://annetteskager.com/browniekage-med-hindbaer-mousse/

Ingen kommentarer:

Send en kommentar