En lækker browniekage
med hindbær mousse. Opskriften her er nem og super lækker til kaffen eller som
dessert. Start med en brownie bund og smør en hindbær mousse udover. Pynt med
flødeskum.
Brownie bund opskrift (bagt i en 20 cm rund form, ca.
2 cm høj)
- 56 g smør
- 115 g chokolade
- 165 g sukker
- 2 æg
- 1 tsk. vanilje sukker
- 47 g mel
- En smule salt
Smør og chokolade
smeltes i en gryde, evt. vandbad så det ikke brænder på. Hæld det i en skål og
lad det afkøle en smule. Tilsæt sukker og rør rundt med et piskeris. Tilsæt æg
et af gangen. Tilsæt vanilje sukker og rør godt ind i dejen. Vend til sidst mel
og salt i dejen med en dej skraber.
Smør formen eller pak
den ind i bagepapir. Hæld dejen i og bag ca. 25 min ved 180 grader. Tjek evt.
undervejs. Opskriften er en halvering af den brownie opskrift jeg har her på bloggen.
Tag kagen ud og afkøl
den fuldstændig. Put en bage ring eller springform rundt om, og stram godt
ind så moussen ikke falder ud i siden.
Hindbær mousse
opskrift (Se billedet for
mængde, kagen er ca. 20 cm i diameter)
- 100-150 g hindbær (friske eller frosne)
- 3 blade husblas
- 70 g sukker
- 4 past. æggeblommer
- 2 1/2 dl piskefløde
Læg de 3 blade
husblas i is koldt vand i et kvarter 20 minutter.
Blend eller hak dine
hindbær til en puré og hæld det i en gryde. Varm pureen op,
put husblassen i og rør rundt indtil den smeltet. Tag det af
varmen når det så småt begynder at boble. Køl det af. (Kogningen er
af hensyn til de bakterier der kan opstå i poser med frosne bær. Bruger du
friske bær, kan du tage puréen af varmen når husblassen er smeltet helt.)
Pisk æggeblommer og
sukker let og luftigt til det er helt hvidt. Pisk fløden i en anden
skål, til en let flødeskum.
Vend æggesnapsen i
din lune hindbær puré lidt af gangen. Det er en vigtig detalje at tage lidt af
gangen, så masserne langsomt får den samme temperatur uden at få et temperatur
chok. Vend herefter ægge/hindbær blandingen i den lette flødeskum.
Moussen er klar til
brug med det samme. Hæld den over kagen og ryk den lidt frem og tilbage for at
få en jævn og glat overflade. Stil kagen på køl. Min mousse havde sat sig
allerede efter 2 timer, så du behøver ikke lave denne dessert en dag i
forvejen. Men moussen får selvfølgelig lidt mere smag jo længere tid den står.
Opskriften her er fra min hindbær mousse jeg også bruger til
kagefyld.
Bruger du denne mousse som fyld i
en kage kan du godt nøjes med 2 blade husblas.
Skær rundt i kanten af bageringen
inden du løsner kagen derfra. Pynt herefter med for eks. flødeskum og hakket
mørk chokolade som jeg har gjort, eller noget helt andet.
Opbevar den i køleskabet
indtil den skal spises. Jeg ville dog tage den ud 1 kvarters tid før, så den
ikke er helt køleskabs kold.





Ingen kommentarer:
Send en kommentar