Sider

fredag den 24. april 2015

appelsinmousse


Portionen giver ca. 2 lag i Ø22 cm kage

  • 5 dl piskefløde
  • 1,5 dl appelsinsaft* (ca. 2-3 appelsiner)
  • 1-2 tsk reven appelsinskal (økologisk)
  • 2 bg pasteuriserede æggehvider
  • 50 g sukker
  • 1 tsk vanillesukker
  • 1 spsk citronsaft
  • 4 blade husblas

* kan erstattes med appelsinsirup - udelad den revne appelsinskal

Opblød husblassen i koldt vand i 10 minutter.

Pisk fløden og vanillesukker stift. Vend flødeskummet med appelsinsaft og appelsinskal. Sæt på køl og lad næsten stivne. Alternativt sæt i fryseren i ca. 10 minutter.

Pisk æg og sukker hvidt og luftigt.

Tag husblassen op af vandet og kram vandet af. Smelt husblassen med citronsaft over
vandbad. Lad afkøle let.

Tag 2 spsk appelsinskum og rør i den smeltede husblas. Vend det med det øvrige appelsinskum. Vend æggehviderne i appelsinskummet.

Sæt på køl nogle timer indtil moussen er stivnet - men gerne til dagen efter.

Tip: Kom moussen i en frysepose. Klip et hul i det ene hjørne, så er det nemt at trykke ud, når det skal fordeles på kagelaget.


Både moussen og cremen kan anvendes. Jeg laver nu mest moussen, da den laves uden æggeblommer. ;o)

Ca. 3-4 spsk sirup(evt. lidt mere). Siruppen smager meget mere kraftigt end den rene saft. Prøv at smage dig lidt frem, så du får smagen så svag/kraftig, som du ønsker. Når der ikke anvendes så meget væde som i opskriften, kan du godt undlade lidt af husblassen.

Hvis du ikke har noget sirup i forvejen, så spar både lidt tid og penge ved at anvende saften fra f.ek.s 1 appelsin, 1 citron og 1-2 lime. Hæld sammen og anvend 1,5 dl.

Link: http://momses-univers.blogspot.dk/2011/12/appelsinmousse.html

Ingen kommentarer:

Send en kommentar