Sider

fredag den 24. april 2015

Lagkagebunde

 Lyse lagkagebunde, der også kan bruges til roulade. Endvidere kan de laves i en chokoladeversion. 

 Ingredienser:
  • 250 g æg
  • 200 g sukker
  • 150 g mel (erstat evt. halvdelen med kartoffelmel)
  • 1 tsk bagepulver
  • Evt. 1 tsk vanillesukker eller kornene fra 1 vanillestang


Fremgangsmåde:
Pisk æg og sukker sammen til en helt lys og luftig masse.
Vend melet forsigtigt i lidt ad gangen.
Tegn evt. størrelsen på den form du gerne vil give bundene, på et stykke bagepapir. Vend det om og hæld lidt af dejen ud og fordel den let med en spatel.
Bages ved 200 C indtil den er lysebrun.
Der er til ca. 4-6 bunde alt efter hvor store/små du laver dem.
Når den kommer ud af ovnen, hælder du lidt sukker på et rent stykke bagepapir og vender den færdige bund over på. Drys herefter med sukker eller læg et endnu et stykke bagepapir ovenpå til den næste bund. Sukkeret forhindrer bunden i at sætte sig fast til papiret.
Er fryseegnet og kan også bruges til at lave roulader med.

Chokolade versionen 
Erstat 30 g mel med kakao. Sigt det sammen med melet.

Prøv at bage hele portionen i en høj bagering. Den hæver MEGET op, så den skal være høj. Den kommer helt op til kanten på min Städter bagering ved 20 cm i diameter. Jeg giver hele portionen ca. 45 minutter ved 175 C.
Når du skubber let til ovnen, må overfladen ikke 'blævre' - så kan du kigge til den uden den falder sammen. Brug en strikkepind til at tjekke. Den skal helt ned til bunden, i midten af kagen.

Når den køler af vil den falde til ca. halv størrelse og når den er afkølet kan du dele den i lag.
Du får de lækreste, luftige og bløde bunde! :D


Roulade:
Skal du bruge den til at lave roulade med, så skal dejen bages i en enkel bund, der fordeles som en aflang retangel, på en bageplade med bagepapir.
Lav kun halv eller kvart opskrift alt efter hvor mange roulader du skal lave.
Tilsæt desuden en smule salt til dejen, det gør at rouladen ikke sprækker så let når du ruller den sammen.
Læg en fugtig klud på bagsiden, på papiret, når den kommer ud af ovnen. Så er den lettere at fjerne fra papiret :)
Lav ikke bunden for tyk. Så sprækker den lettere ved rulning.

Link: http://phoenixdelights.dk/pg/catalogues/entry/opskrifter/kagebunde/lagkagebund-rouladebund

Ingen kommentarer:

Send en kommentar