Hvem elsker ikke en lagkage til kaffen? En
lagkage med bær og flødeskum er som skabt til eftermiddagskaffen på en varm
sommerdag, og så er en lagkage også bare så indbydende at se på.
Denne lækre blåbærlagkage kan du lave på kort tid. Dog skal den have lov at stå
i køleskab i mindst 6 timer, inden den serveres. Til gengæld får du en frisk og
lækker sommerdessert til kaffen.
Det skal du bruge:
Lagkagebunde:
- 140 g smør
- 2 æg
- 80 g fint rørsukker
- 1 dl mørk sirup
- 100 g marcipan
- 250 g hvedemel
- 1 tsk. stødte nelliker
- 1 tsk. stødt kanel
- 1 tsk. kardemomme
- 1 tsk. natron
- ½ tsk. bagepulver
- 2-2½ dl kærnemælk
- En springform, cirka 20 cm
- 400 g blåbær
- 200 g rørsukker
- 5 blade udblødt husblas
- 3 æggehvider, pasteuriserede
- ½ vaniljestang
- 2 dl piskefløde
- 1 dl piskefløde
- 200 g afskallede hasselnødder
- 100 g mørk chokolade
- Kandiserede blomster
- 50 g blåbær
Sådan gør du:
Lagkagebunde:
Tænd ovnen pa 190°.
Smelt smørret i en gryde ved lav varme, og lad
det køle lidt af.
Pisk æg og sukker hvidt med en elpisker.
Tilsæt sirup og smør, og rør godt.
Skær marcipan i små firkanter, og rør det i
æggemassen.
Bland mel, nelliker, kanel, kardemomme, natron
og bagepulver sammen, og sigt det i dejen. Rør dejen til en ensartet masse.
Hæld kærnemælk i dejen lidt ad gangen, til den er let tyktflydende.
Fordel dejen i en smurt springform, og bag den
i ovnen i 20 minutter.
Afkøl kagen. Skær kagen igennem, så du får 2
bunde. Brug en lang brødkniv og skær først et lille snit hele vejen rundt i
kanten af kagen
Blåbærfromage:
Blend blåbær med 150 g sukker, og sigt det til
en ensartet pure. Opvarm lidt af blåbærpureen, og opløs den udblødte husblas
heri. Rør resten af pureen i.
Pisk æggehviderne næsten stive med elpiskeren,
tilsat resten af sukkeret, og pisk dem helt stive, til piskerisene danner spor.
Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Pisk fløden til skum med vaniljekorn.
Vend blåbærpureen sammen med de piskede hvider
og flødeskummet med store, luftige tag.
Beklæd en springform med husholdningsfilm, og
læg en kagebund i bunden af formen. Fordel blåbærcremen på bunden, læg den
anden bund over, pak kagen ind i filmen, og stil den i køleskabet, til den har
sat sig - mindst 6 timer og gerne natten over.
Tag kagen ud af formen, og stil den på en rist.
Pynt:
Pisk fløden til skum, og smør et tyndt lag over
hele kagen.
Hak nødderne fint, eller skær dem i flager. Tag
rigeligt af de fintskårne nødder i hånden, og tryk dem forsigtigt ind på kagen.
Fortsæt, til hele kanten er fint pyntet.
Høvl chokoladen, og drys den over kagen.
Dekorer med kandiserede blomster og blåbær.
Link: http://www.isabellas.dk/kager-desserter/kager/blaabaerlagkage-med-noeddekant
Ingen kommentarer:
Send en kommentar