Sider

tirsdag den 19. maj 2015

Gulerodsboller

guleroddsboller


Opskriften har fulgt mig en del år. Jeg mener den er fra “Den store bagedag” I får den som jeg har rettet den til.

Bløde gulerodsboller, 20 store boller
  • 2 pk gær / tørgær
  • 5 dl lunt mælk
  • 2 æg
  • 1 dl olie
  • 1 kg hvedemel
  • 1 spsk sukker
  • 1 tsk salt
  • ca 300 – 400 gram revet gulerod
  • evt. 100 gram solsikkekerner

Til pensling: 1 æg og 2 spsk vand, pisket sammen

Rør gæren ud i den lune mælk. Tilsæt sukker
Rør salt ud i melet. og bland sammen med gæren. Nu skal der æltes eller røres, har du en røremaskine, kan den med fordel overtage ,
Bland æg, olie og revet gulerod i.
Ælt gerne i 5-10 minutter til dejen er blød og smidig. Er den ikke blød og smidig, så til sæt et par spsk vand ad gangen til den er blød og smidig.
Lad dejen hæve til dobbelt størrelse ( ca 30 – 45 minutter)
Form 20 boller. Lad dem efterhæve i ca 20 minutter og bag dem ved  180 grader varmluft i ca 13-15 minutter.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar