Hvidløgsknuder,
brød eller flutes om man vil. Det er et super lækkert tilbehør til grill
menuen, suppen eller bare for at peppe aftensmaden op.
De er lavet
af en ganske almindelig god pizza dej, rørt i den gamle Kenwood.
Grunddej
på pizza
- 450 gram hvedemel, eller Tippo 00
- 1 pak gær/ tørgær
- 3 1/4 dl lunt vand
- 1,5 tsk salt
- 1 tsk sukker
- 2 spsk olie
- Vand til pensling
- 50 gram smeltet smør til pensling EFTER bagning samt 1 fed hvidløg
Fremgangsmåde:
Rør
gær/tørgær ud i det lune vand. Tilsæt olie.
Rør salt og sukker i melet og rør det ud i gæren.
Rør salt og sukker i melet og rør det ud i gæren.
Bruger du
røremaskine, lad den gerne røre i 10 minutter.
Dejen skal
være blød, rar og elastisk, er den ikke det, må du tilføre enten et par
skefulde mel eller vand – alt efter hvad den mangler.
Lad dejen
hæve i ca 30 minutter. Jeg sætter min skål ind i mikroovnen, og lader lyset
være tændt. Den lille varmeforskel gør at dejen hæver hurtigt og ensartet.
Læg dejen på
et meldrysset køkkenbord, og tryk den flad. Vend dejen så der er mel på
forside og bagside. Skær dejen i 2 cm brede strimler.
Sno dejen om
pege og langemand 2 gange, som om du vil lave en knude. Bræk dejen af og træk
snippen ind i midten, som en knude.
Læg knuderne
på bageplade og lad dem hæve i ca 15 minutter. Pensles med vand og bages ved
200 grader i ca 12 minutter, til de er gyldne.
Mens kunderne
er i ovnen smeltes smøret. Pres 1 fed hvidløg i smørret.
Så snart
knuderne kommer ud af ovnen, pensles de med smeltet smør og lægges i en skål,
klar til servering.
Dejligt bløde
og lækker hvidløgsknude / brød. Er du bange for hvidløg kan du blende
krydderurter og komme i smørret i stedet.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar