Sider

tirsdag den 19. maj 2015

Hvidløgsknuder

 lækrehvidløgsknuder
Hvidløgsknuder, brød eller flutes om man vil. Det er et super lækkert tilbehør til grill menuen, suppen eller bare for at peppe aftensmaden op.
De er lavet af en ganske almindelig god pizza dej, rørt i den gamle Kenwood.
Du får opskriften her.


Grunddej på pizza
  • 450 gram hvedemel, eller Tippo 00
  • 1 pak gær/ tørgær
  • 3 1/4 dl lunt vand
  • 1,5 tsk salt
  • 1 tsk sukker
  • 2 spsk olie
  • Vand til pensling
  • 50 gram smeltet smør til pensling EFTER bagning samt 1 fed hvidløg


Fremgangsmåde:
Rør gær/tørgær ud i det lune vand. Tilsæt olie.
Rør salt og sukker i melet og rør det ud i gæren.
Bruger du røremaskine, lad den gerne røre i 10 minutter.
Dejen skal være blød, rar og elastisk, er den ikke det, må du tilføre enten et par skefulde mel eller vand – alt efter hvad den mangler.
Lad dejen hæve i ca 30 minutter. Jeg sætter min skål ind i mikroovnen, og lader lyset være tændt. Den lille varmeforskel gør at dejen hæver hurtigt og ensartet.
Læg dejen på et meldrysset køkkenbord,  og tryk den flad. Vend dejen så der er mel på forside og bagside. Skær dejen i 2 cm brede strimler.
Sno dejen om pege og langemand 2 gange, som om du vil lave en knude. Bræk dejen af og træk snippen ind i midten, som en knude.
Læg knuderne på bageplade og lad dem hæve i ca 15 minutter. Pensles med vand og bages ved 200 grader i ca 12 minutter, til de er gyldne.
Mens kunderne er i ovnen smeltes smøret. Pres 1 fed hvidløg i smørret.
Så snart knuderne kommer ud af ovnen, pensles de med smeltet smør og lægges i en skål, klar til servering.

Dejligt bløde og lækker hvidløgsknude / brød. Er du bange for hvidløg kan du blende krydderurter og komme i smørret i stedet.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar