Sider

tirsdag den 19. maj 2015

Rabarberkage med marengslåg

lækker rabarberkage
Når rabarberbedet bugner af de flotteste rabarber, så er valget ikke så svært.
Rabarberkagen i dag blev super lækker med rabarberkompot og marengslåg.

RABARBERKAGE
·         125 g blødt smør
·         125 g sukker
·         4 æggeblommer
·         250 g hvedemel
·         2 tsk. Bagepulver
·         1 tsk natron
·         1 dl mælk
·         2 dl tykmælk, vaniljeyoghurt, creme fraiche eller lignende

RABARBERKOMPOT
·         1 bundt rabarber, ca. 400 – 500 gram
·         1 tsk vaniljesukker
·         100 g sukker

MARENGSLÅG
·         4 æggehvider
·         200 g sukker
·         1 tsk eddike

Tænd ovnen på 175 grader varmluft.

Rabarberkompot:
Rens rabarberne; skær dem i stykker på 2 cm, og læg dem i et ovnfad.Bland sukker og vaniljesukker og drys det over rabarberne.  Bag rabarberne møre i en 175° varm ovn i 20 minutter.  Mas rabarberstykkerne med en gaffel Hæld lidt af væden fra.

Kagebund:
Rør smør og sukker hvidt og blødt med en grydeske. Rør æggeblommer i, 1 ad gangen. Sigt mel, natron og bagepulver i dejen, og piske ved lav hastighed.  Tilsæt mælk og yoghurt., og rør dejen ensartet..
Fordel dejen i en bradepande ca 20 x 35. Bag kagen i 20 minutter ved 175°.
Mens kagen bager laver du marengs til låget.

Marengslåg:
Pisk æggehviderne stive med en elpisker.  Tilsæt al sukker og eddike . Pisk til æggehviderne er helt stive.
Når kagen har bagt i 20 minutter smørres rabarberkompotten over kagen. Fordel forsigtigt marengsmassen ud over rabarberkompotten.
Sæt kagen tilbage i ovnen i 25 minutter, til marengslåget er gyldent og lækkert.
En super lækker kage. Perfekt samspil mellem den søde marengs og den let syrlige kompot.  Kort sagt en favoritkage.

Fundet her: http://landmandsliv.dk/rabarberkage-marengslaag/


Ingen kommentarer:

Send en kommentar