Når
rabarberbedet bugner af de flotteste rabarber, så er valget ikke så svært.
Rabarberkagen
i dag blev super lækker med rabarberkompot og marengslåg.
RABARBERKAGE
·
125 g blødt smør
·
125 g sukker
·
4 æggeblommer
·
250 g hvedemel
·
2 tsk. Bagepulver
·
1 tsk natron
·
1 dl mælk
·
2 dl tykmælk, vaniljeyoghurt, creme
fraiche eller lignende
RABARBERKOMPOT
·
1 bundt rabarber, ca. 400 – 500 gram
·
1 tsk vaniljesukker
·
100 g sukker
MARENGSLÅG
·
4 æggehvider
·
200 g sukker
·
1 tsk eddike
Tænd ovnen på
175 grader varmluft.
Rabarberkompot:
Rens rabarberne; skær dem i stykker på 2 cm, og læg dem i et ovnfad.Bland sukker og vaniljesukker og drys det over rabarberne. Bag rabarberne møre i en 175° varm ovn i 20 minutter. Mas rabarberstykkerne med en gaffel Hæld lidt af væden fra.
Rens rabarberne; skær dem i stykker på 2 cm, og læg dem i et ovnfad.Bland sukker og vaniljesukker og drys det over rabarberne. Bag rabarberne møre i en 175° varm ovn i 20 minutter. Mas rabarberstykkerne med en gaffel Hæld lidt af væden fra.
Kagebund:
Rør smør og sukker hvidt og blødt med en grydeske. Rør æggeblommer i, 1 ad gangen. Sigt mel, natron og bagepulver i dejen, og piske ved lav hastighed. Tilsæt mælk og yoghurt., og rør dejen ensartet..
Fordel dejen i en bradepande ca 20 x 35. Bag kagen i 20 minutter ved 175°.
Rør smør og sukker hvidt og blødt med en grydeske. Rør æggeblommer i, 1 ad gangen. Sigt mel, natron og bagepulver i dejen, og piske ved lav hastighed. Tilsæt mælk og yoghurt., og rør dejen ensartet..
Fordel dejen i en bradepande ca 20 x 35. Bag kagen i 20 minutter ved 175°.
Mens kagen
bager laver du marengs til låget.
Marengslåg:
Pisk æggehviderne stive med en elpisker. Tilsæt al sukker og eddike . Pisk til æggehviderne er helt stive.
Pisk æggehviderne stive med en elpisker. Tilsæt al sukker og eddike . Pisk til æggehviderne er helt stive.
Når kagen har
bagt i 20 minutter smørres rabarberkompotten over kagen. Fordel forsigtigt
marengsmassen ud over rabarberkompotten.
Sæt kagen tilbage i ovnen i 25 minutter, til marengslåget er gyldent og lækkert.
Sæt kagen tilbage i ovnen i 25 minutter, til marengslåget er gyldent og lækkert.
En super
lækker kage. Perfekt samspil mellem den søde marengs og den let syrlige kompot.
Kort sagt en favoritkage.
Fundet her: http://landmandsliv.dk/rabarberkage-marengslaag/
Ingen kommentarer:
Send en kommentar